Leiebil i München

MünchenMünchen er en storby i Tyskland, som ligger helt sør i landet i delstaten Bayern. Med sine drøye 1,4 millioner innbyggere er München den desidert største byen i delstaten, og samtidig hovedstaden. I Europa er byen trolig mest kjent for sitt meritterte fotballag Bayern München, men mange forbinder også byen med krigshistorie, kultur og ikke minst mye øl som serveres i eksklusive restauranter eller provisoriske ølhaller. Generelt så er det mye å oppleve for en turist i München!

Den internasjonale flyplassen i München ligger et stykke utenfor selve sentrum, og heter Munich International Airport. Avstanden med leiebil er knappe fire mil – en kjøretur som tar omtrent en halvtime. Bilutleie tilbys gjennom mange selskaper på flyplassen.

Kjøretips i München

Sammenlignet med mange andre storbyer i Europa, så er München en av de bedre byene å kjøre i. Siden store deler av byen ble lagt i ruiner under andre verdenskrig, så er mye bygd opp igjen etter dagens standard med et moderne veisystem. I områdene rundt byene vil det oppleves som problemfritt å kjøre, men i selve sentrum (og nært Marienplatz) er det svært begrenset med parkering. Samtidig er dette den historiske delen av byen, der gatene er trange og enveiskjøringer dominerer. Skal du besøke denne delen av byen anbefaler vi å parkere bilen og heller bruke beina.

Fartsgrensen i store deler av München er 50 km/t, men som regel går trafikken saktere enn som så på grunn av mye biler. Det er ofte fartskontroller i sentrum også. Utenfor sentrum ligger den berømte Autobahn, og her er det virkelig bare å sette klampen i bånn. Her er det nemlig fri fartsgrense!

Her leier du bil i München

De fleste turister ankommer München på den internasjonale flyplassen like utenfor sentrum, og da er det beste alternativet å leie bil der. Her kan du velge og vrake mellom ulike bilutleiere, deriblant kjente kjeder for nordmenn som Hertz eller Avis, eller Europcar. Amerikanske Dollar Car Rental har blant de rimeligste leiebilene i München, men du kan også vurdere tyske Buchbinder. Alle de nevnte har også filialer i sentrum av München (de fleste ved sentralbanestasjonen), slik at det er uproblematisk med bilutleie også der dersom du foretrekker det.

Attraksjoner man kan besøke med leiebil

PeterskircheMünchen har drøssevis av turistattraksjoner og historiske elementer, og det er nærmest vanskelig å oppleve alle på en enkelt ferie. Ting du bør få med deg er Peterskirchen som ligger nær Marienplatz (gamlebyen), Frauenkirche som er et landemerke i byen og Olympiaparken som var åsted for de olympiske leker i 1972. München er også en flott by for museumsgangere, med alt fra BMW-museum til kunst- og kulturmuseer.

Med leiebil i Sør-Tyskland bør man også utnytte anledningen til å se områdene rundt München. En kjøretur til det historiske Neuschwanstein Slott (knappe to timer fra München) anbefales. Ellers kan man også passere grensen til Østerrike, og besøke fjellbyen Innsbruck. Det tar kun halvannen time å kjøre hit fra München.